onsdag 24 augusti 2011


I många företag och organisationer ses det inte med någon större välvilja om de ser de anställda sitta och surfa på arbetstid.
En studie gjord av forskarna Don J.Q Chen och Vivien K.G Lim på National University of Singapore visar att folk som slösurfar presterar bättre på sitt jobb än de som inte gör det, skriver Wall Street Journal som citeras av Svenska Dagbladet.
Försökspersonerna fick under 20 min sitta och marker ”e” i texter, sedan fick de antingen göra något annat utom att surfa, läsa sin e-post i 10 min, alternativt surfa på nätet.
I forskarnas resultat syns tydligt att gruppen som fick surfa fritt på internet var den som presterade högst efter att de återupptagit sin syssla. ”Surfgruppen” visade också tecken på att vara mentalt piggare, mer engagerade och mindre uttråkade när de fortsatte att markera bokstäver.
Är då en slutsats att om du har ett tråkigt och enformigt arbete så lägg in små raster med att surfa så blir arbetsresultatet bättre?
Eller du som chef som ser dina medarbetare surfa, kanske har de för enformiga och tråkiga arbetsuppgifter och därför behöver den här ”utflykten” på nätet för att kunna prestera bättre?
I vilket fall som helst så kanske inställningen av att privatsurfande är att betrakta som att personen ”smiter” från sitt arbete och därför totalförbjuder det, omprövas och anpassas till en mer rimlig och modern nivå. Tillåt men naturligtvis under rimliga villkor och sunt förnuft ska råda.Läs artikeln slösurf gör dig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar